Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2010 16:11 - Викингски хороскоп
Автор: remote87 Категория: Други   
Прочетен: 1247 Коментари: 0 Гласове:
2



Викингите са били езичници, те имали свои богове, от които се страхували и на които се кланяли. Смятало се, че на всеки месец в годината съответства един бог. Но за разлика от традиционните хороскопи, в които покровителят на знака споделя с човека своите качества, в хороскопа на викингите нещата стояли иначе. Богът притежавал определени качества, които ако се използват, могат да предизвикат разположението на божеството.

21.03 – 20.04. Месец на бог Один
Один е върховния бог у древните викинги, той е надарен с чертите на могъщ шаман или мъдрец, това е бог на войната, господар на Валхала. Один има двама верни слуги- два черни гарвана, които летят по света и носят на бога новини от цял свят. Затова черното е магически цвят за родените в периода 21.03 - 20.04. Съгласно древните викинги, притежаването на талисман в черен цвят или просто носенето на черни дрехи може да завоюва разположението на Один.

21.04 – 20.05. Месец на бог Тор
Тор е един от главните богове у древните викинги, бог на гръмотевиците, бурята и плодородието. Тор активно се бори със злото.Изобразяван е като юнак с каменен чук. Чукът символизирал труда, работата, активната дейност. Именно в този период, от 21.04 до 20.05, земеделците извършвали всички основни работи по земята. Затова месеца е прието да се смята за активен и плодороден.

21.05 – 21.06. Месец на бог Тир
Тир е роден от Слънцето, затова активно се бори с несправедливостта. Той е строг, но справедлив. За символ на бог Тир викингите са смятали меча, необходим на бога за неговата вечна борба със световното зло. Затова мечът е вашия талисман, имайте го у дома или го носете във вид на изображение на тялото и тогава боговете на древните викинги ще ви помагат във всичко.

22.6 – 22.7. Месец на бог Балдр
Балдр е бог на любовта и доброто, син на Один. Загинал от стрела, пусната от слепия бог Хед.Съгласно легендата като следствие от тази смърт целият свят и всички богове загинали, но отново се възродили обновени. Символът на бог Балдр е клонка имел. Влюбените, които поне веднъж се целунат под имела, ще бъдат щастливи цял живот. Имела може да се замени с глог. Носете клонка глог със себе си и тогава през цялото време ще ви съпътства успех.

23.7 – 23.8. Месец на бог Брага
Този бог активно е покровителствал поезията. Викингите са вярвали, че стиховете са своеобразна магия, а тези, които умеят да ги пишат са съответно магове. Затова тези хора са много устойчиви, умеят да преодоляват най-сложните жизнени ситуации. Символът на бог Брага е арфата. Колкото повече е прекрасното- музика, поезия –във вашия живот, толкова по-благосклонен е богът към вас.

24.8 – 22.9. Месец на бог Видар
Видар е бога, властващ над горите. Ако е благосклонен, загубилите се в гората лесно ще намерят пътя. Също той е помагал на човека да се сдобие със знания за билките и лечебните растения или е давал някакви необичайни способности.Талисманът на този месец е мащерката.Ако тази билка се прибави към храната на любимия човек, по такъв начин може да привлечете любовта му.

23.09 – 23.10. Месец на бог Ходер
Ходер е суровия бог на студовете и ледовете. Той е потънал в мисли за Вечността и Абсолюта, затова не се налага да чакате от този бог някакви особени милости. Символът на този месец е стрела, която лети право в целта и не се отклонява от пътя си. Цветът-талисман е бяло, символизиращо снега, безкрайните снежни полета, заледената водна повърхност.

24.10 – 22.11. Месец на бог Хермед
Хермед е тайнствен бог, дясната ръка на Один, бог, общуващ с душите на загиналите от геройска смърт на бойното поле. Той притежава особени тайни знания и е способен да вникне в най-съкровения смисъл на нещата.Символът на бог Хормед е колелото и всичко, което се затваря в кръг. Например венец цветя. Викингите са вярвали, че ако се сплете такъв венец и се сложи на любимия, той ще изпитва към теб невероятна страст.

23.11 – 21.12. Месец на бог Хенер
Хенер е помощник на бог Один, помагал му е да създаде първия човек. Хенер е красив и висок, великодушен и целеустремен по характер. Талисманът ви е рунически символ, изобразен на камък. Камъкът може да бъде тюркоаз или топаз, които пазят от кавги или халцедон, който привлича вниманието на любимия. По принцип подхождат всички камъни освен опала.

22.12 – 20.01. Месец на бог Ньорд
Ньорд е бог на северните морета, изобразяван е като старец със сива брада. Това е неуморим и много организиран бог, във всичко обича реда и дисциплината, обича да му се подчиняват. Само че при цялата си суровост е добър и отзивчив, обръща внимание на жизнения път на човека, благосклонен е към хората, почитащи своето семейство и предци. Изобщо миналото, -опитайте се сега да разширите своето съзнание и максимално да включите въображение – е талисман за този бог (всички изображения на миналото – например, снимки).

21.01 – 19.02. Месец на бог Локи
Локи е бог на съдбата, на всичко свързано с това. Локи има няколко лица, затова е много трудно да се хване или види. Името му се превежда просто: «въздух». Локи може да изпрати на своите подопечни маса изпитания или буквално от въздуха да сътвори за тях нещо грандиозно. Символът на Локи е мълнията, стихията- огън. Затова колкото повече огън (запалени свещи) има в дома ви, толкова по-благосклонен ще е Локи към вас.

20.02 – 20.03. Месец на бог Вали
Вали е бог на растенията. Той може да надари тези, които обикне, с интуиция и проницателност. Съгласно вярванията на викингите първия човек е бил създаден от ясен. Затова ясенът е талисман на този месец. Носите медальон или гривна от това дърво, това ще ви помогне да придобиете качествата, свойствени на този бог. Листа от ясен слагайте под стелката на обувката за късмет. Нужно е да прочетете и заклинание: «Стари добри ясене, откъснах твоя лист, подари ми щастие в името на бог Вали».


Тагове:   хороскоп,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: remote87
Категория: Други
Прочетен: 86145
Постинги: 74
Коментари: 53
Гласове: 76
Архив